Правене на screenshot с Firefox

Google Arts & Culture е проект на Google, в който са направени снимки с висока резолюция на различни картини и друди експонати, намиращи се в различни музеи по света. Това е добър начин да се докоснем до майсторството на известни художници и склуптури.
Проблема е, че не е дадена възможност за сваляне на тези картини с висока резолюция. Преди време имаше софтуер, който разполагаше с възможност да свали картината на по малки картини и след това да ги събере в една.
Има начин за промяна на дисплея на екрана и след това да се направи printscreen. Трябва програма за промяна на резолюцията на дисплея (ScrollableDesktop, InfiniteScreen). С такъв вид програма може да увеличите размера на резолюцията до много голяма, след което да отворите браузера на цял екран и да направите screenshot. Като може да използвате някоя от тези програми за screenshot - Greenshot, ShareX, Lightscreen.
Предлагам и друг начин. Това може да стане само с Firefox. Това става като натиснете Ctrl+Shift+M в Firefox. Резолуюцията може там да се променя ръчно. Трябва да си изберете голяма резолюция, така че да се покаже по - голяма част от картината в добро качество. Внимавайте все пак с резолюцията, че Firefox може да забие.
Firefox вече разполага с инструмент за screenshot с който може да направите снимка на целия екран на Firefox.
При този вариант не може да се използва вградения в Firefox screenshot, той там не работи. Трябва да използвате друго приложение за снимане на екрана на Firefox.
Моя начин е като използвам програмата InfiniteScreen , там задавам само резолюция на Firefox 8000px X 7000px. След което ползвам функция от самата програма за screenshot на избран от мен процорец (Firefox). Ако снимката отворена на екрана ми е по - голяма от тази резолюция ( в Google Arts & Culture това е нещо нормално), права няколко screenshot-a, като премествам снимката съответно на нова позиция, така че да направа снимки на цялата картино. След което, ползвам Photoshop да ги съединя.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Как да подкараме програматор SIVAVA под Windows 7 64bit

TomTom - Инсталиране на ново ядро и карти...

Мечоците в Смолянско не спят зимен сън заради топлото време