GRC - Отдаден на идеята...

С развитието на Интернет и начина по който днес достигаме до информацията, достигнахме до момент в който ни е трудно да намерим правилния източник на който може да се доверим, да сме сигурни в изнесената от него информация, да вярваме в направените от него коментари.
ОК, тук искам да направя кратко представяне на на този проект GRC.COM.
Автор на сайта е Стив Гибсън, той е и главния разработчик на софтуера, който се предлага на сайта. Всички програми, който се предлагат на сайта са написани на Asembler, което предполага бързо стартиране на програмите, по - малко ресурси за тяхното изпълнение и т.н.
Въпреки многото информация на сайта, има три основни разработки, които могат да ви бъдат много полезни.
SpinRite - това е може би най добрия софтуер за поправка на твърди дискове. Софтуера както разбрахте е писан на asembler. Стартира от boot-ващ диск и използва много специален метод за анализиране на диска. Повече информация може да намерите на http://www.grc.com/sr/spinrite.htm . Аз ви я препоръчвам, тъй като съм я пробвал и съм останал много доволен.
ShieldsUP - Това е проекта заради, който попаднах за първи път на тази страница. Тук може да проверите вашите портове, които са изложени на в Интернет. Направете тест и проверете, кои портове са отворени, за да можете да се защитите от Интернет атаки.
Security Now - Това е може би истинското бижу, заради което аз редовно посещавам този сайт. Става въпрос за предаване което се излъчва всяка седмица в което се засягат различни теми свързани с сигурността в Интернет. Това е един от начините, които аз използвам за научаване на новостите свързани с промени в сигурността на Интернет технологиите. Темите са много интересни и увлекателни, препоръчвам ги на всички. Предаването се води от Leo Laporte, който води и много други предавания на подобни теми.
Интересно ми е как Вие развивате вашите знания в тази сфера, предполагам, че това е начин да споделиме много полезна информация.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Как да подкараме програматор SIVAVA под Windows 7 64bit

TomTom - Инсталиране на ново ядро и карти...

Мечоците в Смолянско не спят зимен сън заради топлото време