Никога не е късно да научим нещо ново.


Приветствам колегите от http://kolibka.com. Идеята им за разработването на този проект е наистина чудесна. Много работа са свършили, а по - всичко личи, че и много работа им остава. Подкрепям ги напълно и въпреки натовареното ми време съм се заел да им помагам (в превода разбира се). Целта на тази статия е да се опитам да популяризирам сайта, за да се намерят още хора, които са готови безкористно да помогнат. Документалните филми са любимия ми жанр, а по всичко личи не само на мен. Съвременните документални режисьори спомагат за все по - големия интерес към този така интересен жанр, въпреки че това става с цената на изкривяването на истината и вкарването на лъжливи факти. В миналото изключително рядко се е случвало документален филм да пълни салоните на кината. Сега това е нещо нормално. Проблема е, че съвременните документални филми разглеждащи обществените процеси са повлияни политически и често са грубо манипулирани. Авторите не разглеждат проблема откровено в неговата същност, а се опитват да наложат своето мнение или по - точно мнението на хората за които работят.
Голям скандал се разгоря около филма на Ал Гор - "Неудобната истина", като в последно време се разбра, че данните във филма са силно манипулирани с цел налагането на тезата на автора. В момента съд в Англия е забранил прожекцията на филма в училищата, тъй като независими учени са открили, че данните във филма са преувеличени. Смята се, че популяризацията на филма е пряко свързано с въвеждането на закон за вредните емисии свързани с ограничаването на CO2 в атмосферата. Филма цели създаването на ефект на безусловно съгласие с въвеждането на тези закони, които са свързани с плащането на огромни санкции на страните които не спазват тези закони. По този начин се опорочи една наистина "чиста" идея. Автора на филма се облагодетелства изключително, като според финансови анализатори работата по популяризиране на филма и въведените закони за ограничение на CO2 е увеличила финансовото състояние на автора 100 пъти (от 2 мил. долара на 200 мил.).
Друг автор, Майкал Мур, който в момента е може би най - известният автор на документални филми, критикуващ в своите филми американското правителство, също се е опитвал да изменя истината такава каквато е. Въпреки това много от филмите му показват една много мъчителна истина.
Препоръчвам на всички http://kolibka.com . Гледането на тези филми никога не е загуба на време...

Коментари

Популярни публикации от този блог

Как да подкараме програматор SIVAVA под Windows 7 64bit

TomTom - Инсталиране на ново ядро и карти...

Мечоците в Смолянско не спят зимен сън заради топлото време