TomTom - Инсталиране на ново ядро и карти...

TomTom е една от водещите фирми в разработването на софтуер и хардуер за навигация. Днес цената на PDA устройствата падна много и хората си накупуваха доста такива устройства... Много не се замислят какво си купуват, стига цената да ги задоволява.
Купуваш си устройството, получаваш карта на България и после се оправай. Наскоро ми попадна едно такова устройство и ще се опитам да направа кратък преглед на начина на ъпгрейд на ядрото на програмата и инсталиране на нови карти на устройството.
Ето някои основни неща, за да не се чудите от къде да започнете, като ви попадне такова устройство. Устройството може да се зарежда като го свържете директно към USB-то на компютъра.










Стартира се като задържи малко бутона за пускане. Обикновено устройствата разполагат с вътрешна и външна памет, големината на която зависи от парите, които сте дали за закупуването му.










Когато свържете устройството към компютъра и го включите, то ве пита дали искате да го свържете с компютъра и ако натиснете "ДА" се появяват две нови устройства в explorer-а на вашия компютър.










Едното е кръстено INTERNAL, това е вътрешната памет.
Основни принципи при инсталирането на ново ядро. Копирате файловете в INTERNAL и след това копирате крактнатия файл ttsystem. В много редки случаи трябва да копирате ядрото и на външната памет.
Основни принципи при инсталирането на нови карти. Копирате картата на някоя от паметите и след това я активираш. Има два начина на активиране.
Карайте нещата последователно, за да си нямате главоболия...
Свързваме го с компютъра.













Стартираме устройството.
Изтривате цялата информация в двете устройства. Трябва да си намерите пакет с ядрото на TomTom, например - SE_Navcore.8.412.1236.Basicpack и кракнат ttsystem файл - SE_ttsystem.8.412.1236. Копирате SE_Navcore.8.412.1236.Basicpack в INTERNAL, копирате SE_ttsystem.8.412.1236 в INTERNAL. Извадете USB кабела от устройството. То ще се рестартира и ще ве пита за нови настройки.
Свържете отново устройството с компютъра. Намерете си карта. Картите се активират по два начина:
1. Пакет в който има *.mid файл. Копирате папката на картата в устройството. Намирате си кей-генератор за TomTom (http://thepiratebay.org/torrent/3719683/TomTom_Keygen), копирате key.exe в папката на картата. Отварате cmd.exe с път папката на картата и пишете "key.exe името_на_картата.mid". Програмата ще ви поиска Device ID-то на устройството, което може да го намерите като отворите с Notepad файла ttgo.bif, който се намира в INTERNAL устройството. Намерете реда DeviceUniqueID= и номера който е след него го напишете го копирайте в command prompt-а, но внимавайте ID-то трябва да го копирате без спейса между двата кода. Програмата ще генерира един код запишете си го. Откачете устройството от USB-то. Устройството ще се рестартира. Когато ви поиска да активирате картата препишете кода който си бяхте записали.
2. Пакет в който има *.meta файл. Копирате папката на картата в устройството. Към всяка карта от този тип трябва да има meta.txt файл или код който да го копирате в такъв файл. Трябва да си свалите EasyActivator ( EasyActivator-Multi-v0.57.15). Стартирате EasyActivator. Избираш Use TT8_Keygen.exe. Натискаш бутона Browse for *.bif File, файла се намира в INTERNAL устройството - ttgo.bif. Натискаш бутона Select Map Folder и избираш пътя до папката на картата в INTERNAL устройството. Намираш (Browse) meta.txt файла към картата. Натискаш Generate the *meta dct file и всичко е готово.
Може да си инсталирате TomTomHOME2.3, този софтуер помага много да си менеджирате устройството. През него трябва да си инсталирате и корекциите към картите, който имате инсталирани на устройството.
ОК, това са някои основни неща, за да сте запознати горе - долу с процедурата за инсталация. Ако имате въпроси за ресурси към инсталацията или нещо друго - пишете.

Коментари

  1. Здравейте! Наскоро се сдобих с описаната навигация. Първоначално работеше, но тъй като картата не беше актуална, пък и нямаше карта на Средна и Западна Европа, реших да инсталирам една такава, при което първоначално инсталираната карта повече не се появи. Премахнах я, като реших, че тя е проблемът, но се оказа още по-зле. Апаратът въобще не може да открие карта, въпреки, че тази за Източна Европа все още беше вътре. Качих и още карти, свалени от разни торенти, но нищо не се промени. Все още не открива никаква карта. И още нещо: четейки Вашите редове, виждам, че при свързване с компютър би трябвало да се появи и още една част: INTERNAL, което при мен не става. Появява се само REMOVABLE DISK. Инсталирах си на компютъра и TOMTOM HOME, но и с него нещата не се оправят. Моля Ви за помощ и указания какво да правя, за да разреша проблема.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ОК, първо при теб не се показва INTERNEL, защото нямаш SD карта /предполагам, че устройството не поддържа или не си сложил/.
      Картите не се показват, защото не си кракнал устройството както трябва.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Как да подкараме програматор SIVAVA под Windows 7 64bit

Мечоците в Смолянско не спят зимен сън заради топлото време